понедељак, 13. фебруар 2012.

 KOMUNALNE TAKSE ...
''DRVENI ŠPORET'' I VOLEJ U MOZAK …



GAZDA POVUK'O RUČNU !


        Onomad pisah o ''potencijalima, sposobnostima, vizijama …'' lokalnih lidera, nešto malo pomenuo i Opštinsko veće … nije sad vreme da vas podsećam o vrlinama inih, ali današnja Odluka odnosno Predlog izmene odluke o komunalnim taksama koji će svoj epilog imati na sledećoj sednici SO Apatin pokazuje ustvari kako ''ekipa'' radi … poslušno ručice diže u vazduh na svaki Glavonjin mig … pa sad kad je Glavonji došlo iz dupeta u glavu, a dug je to put, trebalo je celih 13 meseci i kusur dana da uklaviri da je ova odluka kritikovana od strane opozicije ali doneta voljom poslušne većine na 16. sednici SO Apatin održanoj 20. decembra neodrživa i nepodnošljiv namet za osiromašene građane opštine Apatin … trebalo je dosta vremena i pisanija i  … da bi Gazda u predizborno vreme razmislio i pragmatično ''povuk'o ručnu'' jer nije se dobro zamerati građanima, a niko neće ni da plati onaj astronomski namet …

          Evo šta danas objavi ofisijalni portal SO Apatin:

Komunalne takse Opštine Apatin za isticanje firme za 2011-tu godinu vraćene na nivo iz 2010-te godine

        Na 31. sednici Opštinskog veća Opštine Apatin, održnoj danas u Plavoj sali SO, nakon obraćanja preduzetnika Opštine Apatin SO Apatin i Skupštini Ooštine i predsedniku Opštine Apatin, izmenjena je Odluka o lokalnim komunalnim taksama u Opštini Apatin. Prihvaćen je predlog da se komunalne takse za isticanje firmi  za 2011. godinu smanje i vrate na nivo 2010. godine. Zbog tehničkih razloga predložene izmene u visini takse za isticanje firme za 2011-tu i 2012.-tu godinu ( utvrđena taksa za 2011-tu godinu ujedno predstavlja obavezu i za 2011-tu i za 2012-tu godinu) su u ovom momentu jedino moguće rešenje.


        Kako Apatinske hronike imaju i tu ulogu da podsete šta se po ovom pitanju i naknadama i taksama sve dešavalo, evo poštovani blogeri pa se podsetite:

1. уторак, 11. јануар 2011. - АПАТИНСКИ ''МАЈСТОРИ'' ЗНАЈУ ЗНАЊЕ ... УМЕСТО ЧЕСТИТКИ И ПОКЛОНА ''ИЗНЕНАЂЕЊЕ'' ...''ВАЖНО ЈЕ ДА ЗА НАС ИМА, А ЗА ВАС ОСТАЛЕ ...''

Пратећи офисијелну веб презентацију (сајт) општине Апатин може се на http://www.soapatin.org/jednavest.aspx?vest=57 доћи до:

      Na 16. sednici Skupštine opštine Apatin, održanoj u ponedeljak, 20. decembra 2010. godine, u Velikoj sali SO, … Doneto je i više odluka o novim komunalnim taksama i naknadama za rad Opštinske uprave Apatin, zaštitu i unapređenje životne sredine i korišćenje građevinskog zemiljišta.
... одлуче они ''паметни наши'' са пензионисаним мозговима и функционерским телима кад нема пара од Републике има од грађана, повећаше вишеструко накнаду за коришћење грађевинског земљишта, посебну накнаду за заштиту животне средине – Апатин, таксе за истицање фирме ... а и самодопринос у одлуци и намени у оних четрдесетак тачака наменише за буџетску ''трансфузију'' односно што више наших пара у њихове џепове ... Нисам хтео о овоме писати док се још неко не огласи по овом питању, ипак нисам само ја дежурна савест Апатина, тако да јуче у ''Блицу'' изађе:
http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/228343/Apatinske-komunalne-takse-povecane-cak-za-600-procenata , написа Софија баш онако новинарски скроз добро шта се ту дешава по питању комуналних такси и осталих општинских харача.

2. среда, 28. децембар 2011. - ИЗНЕНАЂЕЊЕ ...ТАКСЕ, ПОРЕЗИ, НАКНАДЕ ...

3. среда, 28. децембар 2011. - 2. део – ИЗНЕНАЂЕЊЕ ...ЕВО ПА ТИ САД ВИДИ !

4. четвртак, 29. децембар 2011. - 3. део – ИЗНЕНАЂЕЊЕ ...ЕВО ПА ТИ САД ВИДИ  КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД !

5. петак, 06. јануар 2012. - SOFI I JACA GOSTI APATINSKIH HRONIKA ... 4. dеоIZNENAĐENJE ...TAKSAMA PO GLAVAMA STANOVNIKA !

6. субота, 14. јануар 2012. - APATIN I ''GRAĐANSKE'' INICIJATIVE ...''RADI BOLJEG (malo) SUTRA !''

Teška vremena i loša materijalna situacija svalila se i na nejaka pleća preduzetnika iz Apatina, platežna sposobnost građana svedena na egzistencijalni minimum, svi osiromašili, tako da sektor usluge u Apatinu gotovo i zamire sve više praznih lokala i odjavljivanja firmi ... pored i ovako teške situacije nerazuman je potez apatinske vlasti koja je utrostručila lokalne takse i na taj način dodatno opteretila već i ovako ''nokautiran'' preduzetnički sektor ... i pored sveprisutnog straha od odmazde lokalne vlasti (uvek čitaj - Gazda) preduzetnici smogli snage da podignu svoj glas prvo kroz uredno taksirane prigovore na rešenja o taksama-nametima, spominjalo se i nekakvo potpisivanje peticije ka Gazdi apatinskom, a sad evo i sastanak pa da vidimo šta će tu da se desi ...   ... U dolazećem predizbornom periodu treba očekivati raznorazna obećanja posebno vlasti (''Pre ću dušu no vlast ispustiti !'' - staro je Gazdino geslo), izgleda da su preduzetnici iz Apatina bili brži pa će svojim zahtevima pokušati udobrovoljiti Gazdu apatinskog (da se ne zajebavamo pa svi znamo, i svi znaju da se samo On u Apatina za sve pita a ostali su samo ukrasne biljke-mesožderke), znam ako budu složni da će takse biti vraćene na nivo po prošlim rešenjima, a, ako budu imali snage i da zagalame takse će biti oslobođeni do vremena posle izbora ...


        Elem, prošlo više od godinu dana, građani u više navrata uznemiravani vestima i rešenjima o naknadama i taksama, neki čak i firme odjavili ... i sad  bezmudo veće donelo odluku – ''Puj pike ne važi se.'' Alo papci nije ovo igranje žmurke nego odgovoran posao u vođenju lokalne samouprave, gde ostavke moralni tipovi, gde glas razuma pojedinaca iz vladajuće koalicije ... ko je odgovoran za ovaj galimatijas i gde vam odluka o umanjenju naknada za: gradsko građevinsko zemljište, montažne garaže ...

        Evo prilike opoziciji da na sledećoj sednici SO Apatin napravi ''veselo veče'' i da Glavonju, uz ''zavrtanje ušiju'' mu, priupita nešto oko ove ''sprdačine'' oko naknada, taksi ... sve u svetlu primedbi i predloga iznetih još decembra 2010. godine. A u svakom slučaju treba uputiti i ''pitanjce'' – kad i kako na osnovu čega ''brat'' mu uplati sredstva za seksualno iživljavanje na jednoj jadnoj i nedužnoj telefonskoj slušalici u kabinetu njegovog zamenimka Glavonjice, i da li je obmanjivao javnost izjavama o istragama, ko je to koristio opštinski telefon za perverzne radnje, u momentu kad je dobro znao da je hotlajner već uplatio sredstva na račun budžeta SO Apatin. Džaba si ti Glavonja povuk'o ručnu, kasno ti je, puk'o si k'o zvečka, a i red je da više odeš pa da koristiš drveni šporet za lične potrebe i sam sebi zabijaš voleje u mozak.


                                                              Mirko S. Vraneš 

Нема коментара:

Постави коментар